tirsdag den 30. juli 2013

31. juli

I morges mødte arbejderne på Odense Staalskibsværft op, men i stedet for at gå i arbejde satte de sig ind i spiserummene og spillede kort eller dam.

Til eftermiddag er situationen blevet tilspidset. Tyskerne påstår, at nogle drenge på værftet har kastet møtrikker efter en forbipasserende tysk båd, og kommandanten har truet med, at man i gentagelsestilfælde vil skyde med skarpt. Dansk politi har på baggrund af den spændte situation valgt at rydde en del af værftet.

Det er dog en anden historie fra værftet, der har fundet vej til dagens aviser: Arbejderne på Odense Staalskibsværft har udsendt en protestskrivelse angående den sene varsling i forbindelse med luftalarmerne den 29. juli. De skriver bl.a.: 

”Vi må på det skarpeste protestere imod den måde, luftværnskommandoen varsler luftlalarm … Ved sidste overflyvning varsledes der overhovedet ikke, før maskinerne var lige over byen – altså i tilfælde af bombenedkastning på Odense Staalskibsværft var samtlige arbejdere så godt som prisgivet”.
Man har i frisk erindring, at det københavnske skibsværft B&W for blot seks måneder siden (27. januar 1943) blev udsat for luftbombardementer.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar