tirsdag den 6. august 2013

10. august

De danske soldater i Odense har fået ordre til kun at færdes to og to i den indre by. Det sker efter de seneste dages skærmydsler med de tyske soldater. Alligevel er der i løbet af dagen sammenstød mellem de to parter. Alt peger på, at det er de danske soldater, der opsøger konfrontationerne med de tyske soldater.

Der bliver også smadret nogle butiksruder hos forretningsdrivende, der er kendt som ”tyskervenlige”.

De lokale aviser er imidlertid tavse omkring situationen i Odense. Til gengæld bliver den internationale situation dækket intenst. Fyns Social-Demokrat skriver, at tyskernes stillinger på Sicilien er under massive angreb.

Avisen spekulerer også i, om der snart vil blive oprettet en tredje front i Vesteuropa. Lederen af USA’s krigsinformationsbureau har udtalt, at man ikke kan besejre Tyskland fra luften; derfor kommer der en tredje front. ”Fronten kan blive oprettet mod nord eller syd, om kort eller lang tid”, siger han.

I Esbjerg er der fortsat uro. Fra morgenstunden nedlægger arbejderne arbejdet på adskillige industrivirksomheder. I løbet af en time er så godt som alle virksomheder i byen lukket. Det går så hurtigt, at ingen fra den socialdemokratisk dominerede fagbevægelse kan nå at gribe ind.

Det lokale politi forsøger at få situationen under kontrol, blandt andet ved at forbyde sammenstimlen på gaderne. Grupper på over fem personer bliver splittet, og der er udgangsforbud efter kl. 21.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar