torsdag den 1. august 2013

2. august

På Odense Staalskibsværft er situationen blevet tilspidset. Her til morgen har arbejderne besluttet at fortsætte deres sit-down-strejke.

Den tyske ledelse i København er bekymret over udviklingen på værftet. Admiralen for den tyske krigsmarine i Danmark har forlangt værftets direktør, Erik Ringsted, til København. Også den rigsbefuldmægtigede i Danmark, Werner Best, ser med stor alvor på situationen. 

Tillidsmandsudvalget har meddelt direktør Erik Ringsted, at arbejderne ikke ændrer standpunkt, før de bevæbnede vagter på Linz bliver fjernet! Situationen synes fuldstændig fastlåst.

Værftsarbejdernes kamplyst er uden tvivl blevet styrket af den seneste tids udvikling på krigsfronterne. I dagens aviser kan man bl.a. læse, at de allierede anført af generalerne, Patton og Montgomery, rykker frem på Sicilien.

I Tyskland bliver de store byer fortsat udsat for massive bombeangreb. Fyns Social-Demokrat skriver, at befolkningen i Berlin iler til de store banegårde for at søge ly for bomberne fra luften. Også i Hamburg strømmer befolkningen fortsat ud af den bombehærgede by, heriblandt danske statsborgere. I går kom der 400 danske arbejdere fra byen over grænsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar