tirsdag den 13. august 2013

19. august

En tysk løjtnant bliver forfulgt af en ophidset folkemængde hele vejen fra banegården til Vestergade. Han skyder ind i mængden og rammer to arbejdsdrengedrenge. Folkemængden er ganske tæt på at tage livet af løjtnanten men besinder sig, og Falck bringer ham til sygehuset.

Tidligere på dagen vælter en flok unge mennesker en af politiets mandsskabsvogne i Asylgade. Klipningen af tyskerpiger fortsætter, og man raserer deres lejligheder. På Skibhusvej bliver hele møblementet fra en lejlighed kastet ned på gaden, og der bliver sat ild på.
 


Odenseanere vælter en af politiets mandskabsvogne i Asylgade

Tyske soldater griber hårdt ind overfor optøjer og begynder at anholde folk. På Skibhusvej anholder de syv personer og skyder mod mængden, der samler sig om tyskernes lastbil.

Medarbejderne på gas-, vand- og elektricitetsværkerne truer med at gå i strejke. Borgmester I. Vilhelm Werner må gribe ind og forhindre denne situation. Det mislykkes at få brødfabrikker og mejerier til at genoptage arbejdet. Løbesedler fra forhandlingerne på rådhuset bliver brændt af – ingen er tilsyneladende parate til at opgive kampen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar