søndag den 11. august 2013

12. august

I dagens udgave af Fyns Social-Demokrat opfordrer avisen i en leder til nationalt sammenhold – ikke for at gå imod tyskerne, men for at holde sammen på nationen og bakke op om de danske myndigheder.

Lederen er skrevet på baggrund af en sag fra København, hvor flere næringsdrivende er blevet idømt hårde fængselsstraffe for at have snydt kunderne. Fyns Social-Demokrat går skarpt i rette med den forretningsmoral, der her er blevet udvist. Den underminerer det nationale sammenhold, og avisen fortsætter: ”Den, der svigter hensynet til dette sammenhold, er derfor slet og ret en landsforræder og bør behandles i overensstemmelser hermed!”

Situationen i Odense er spændt. Her til aften er der på ny sammenstimlen i centrum, og der bliver knust fem spejlglasruder hos forretningsdrivende, der kendt som enten nazister eller ”tyskervenlige”.

På gaderne er der mange tyske soldater, der ”følger danskerne hjem”. Der er flere sammenstød mellem de tyske og danske soldater, der bliver bakket op af byens unge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar