lørdag den 17. august 2013

17. august

I dagens avis opfordrer politiet til at undgå sammenstimlen i gaderne. Byens biografer og restauranter er ikke genåbnet efter optøjerne i går aftes.En af Chr. Hansen & Sønners forretninger, efter at den er blevet raseret
 

Men lige lidt hjælper det. Først på aftenen er der sammenstød mellem de tyske soldater og danskere i Nørregade. 14 danskere bliver bragt til skadestuen efter mødet med tyske bajonetter og aggressiv fremfærd. Blandt andet bliver en 34-årig støbemester fra H. Rasmussen & Co. stukket i ryggen af en tysk soldat ud for Grand Hotel.

Kl. 22.55 kaster ukendte gerningsmænd en håndgranat i krydset Mageløs/Klaregade. Ingen kommer til skade, men mange ruder knuses.

De tyske soldater viser ingen respekt for politiet og overfalder også betjente, der forsøger at skabe ro og orden. Dagens politirapport fortæller, at oberstløjtnant Weiss nægter at trække sine soldater tilbage på trods af gentagne henvendelser fra politimesteren.

Også i Skibhuskvarteret er der optøjer. Ruderne og alt inventaret hos slagteren Chr. Hansen og Sønner bliver smadret. Det er almindeligt kendt, at han tjener godt på at handle med tyskerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar