mandag den 26. august 2013

27. august

120 personer meldes anholdt under uroligheder på Rådhuspladsen i København. Arrestationerne er en følge af et cirkulære justitsministeriet udsender for at pålægge politiet at skride til anholdelser, så snart der er optræk til optøjer.

Den stigende kriminalitet i Danmark har givet trængsel i fængslerne. Nyborg Statsfængsel udbygges med barakker til 90 fanger. Søbysøgård bliver også udvidet.

Den rigsbefuldmægtigede i Danmark, Werner Best, vender tilbage fra Berlin. Det har ikke været et succesfuldt besøg for Best. Tysklands udenrigsminister, von Ribbentrop, beordrer i bestemte vendinger Best til at få styr på situationen i Danmark. Over 70 sabotager i august måned og gadekampe mellem danske soldater og civile på den ene side og tyske soldater på den anden er uacceptabelt.

Werner Best har derfor et ultimatum i bagagen. Et ultimatum, som tyskerne ved, at den danske regering vil få svært ved at acceptere.

Dagens avis fortæller om, hvordan kvinder og børn nu evakueres fra Berlin og byens forstæder. Tyskerne frygter et stigende antal luftangreb efter sønderbombningen af Hamburg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar